Bogdanović: Leposavića nećemo smenjivati sa DPS-om

Svet 05. apr. 202116:18
Podeli:
Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Demokratska Crna Gora poručila je da neće smenjivati ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimira Leposavića zajedno sa DPS-om, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine.

Pročitajte još:

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smene Leposavića.

„Ministar Leposavić je napravio veliku grešku svojom izjavom o Srebrenici, zato što nije jasno saopštio u odgovoru na poslaničko pitanje da se saglasno presudi međunarodnog suda pravde u Srebrenici desio genocid, pri čemu je utvrđena pojedinačna, a ne kolektivna odgovornost. Dakle, jasno je da su za genocid u Srebrenici odgovorni pojedinci, a ne čitav jedan narod kako se to želi spočitati i inputirati“, navodi se u saopštenju koje potpisuje poslanik Demokrata Boris Bogdanović.

„Još uvek nije prošlo traženih 200 dana za malo celovitije sagledavanje rada Vlade i njenih ministara. Ministar Leposavić, ako misli dobro parlamentarnoj većini i Vladi, trebao bi da zna da nijedan pojedinac ne sme biti iznad potrebe striktnog čuvanja izborne volje građana i partnerskih odnosa Vlade i parlamentarne većine. Niti Leposavić, niti nesloga unutar parlamentarne većine, niti bilo koji drugi pojedinac, pa makar to bio i Aleksa Bečić ne sme dovesti do pada Vlade. To bi bila pogubna greška. Nijedan pojedinac nije toliko bitan koliko je važna Crna Gora i izborna volja građana Crne Gore. I svaka žrtva je toga vredna“, istakao je Bogdanović.

Navodi i da je sramno koliko nas jedna strana već šest godina optužuje za izdaju i antisrpstvo.

„A mi punih šest godina čuvamo izbornu volju građana Crne Gore u svim opštinama u kojima smo pobeđivali i ljude svih vera i nacija. Sramno je koliko nas druga strana lažno optužuje da smo četnička organizacija i velikosrbi i anticrnogorci, a mi dostojanstveno i dostojno čuvamo izbornu volju građana i svakog građanina ma koje vere bio i ma kako se nacionalno opredjeljivao“, zaključio je Bogdanović.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar