Blinken: Američki narod se seća žrtava Srebrenice

Svet 11. jul. 202120:42
Podeli:
Foto: EPA/LYNN BO BO

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas povodom 26. godišnjice zločina u Srebrenici da se narod SAD pridružuje građanima BiH u sećanju na preko 8.000 srebreničkih žrtava.

POGLEDAJTE JOŠ:

U saopštenju objavljenom na sajtu Stejt departmenta navodi se da SAD stoje uz porodice onih koji su izgubili svoje voljene i sa onima koji neumorno traže pravdu.

„Tragični dogadaji iz prošlosti podsećaju na potrebu zajedničkog rada na boljoj, stabilnoj i prosperitetnoj budućnosti, koja uključuje sve građane u BiH“, navodi se u saopštenju koje je

Blinken navodi da SAD duboko cene dugogodišnje prijateljstvo sa Bosnom i Hercegovinom i da ostaju nepokolebljiv partner u izgradnji demokratske BiH.

„Dok razmišljamo o ovoj godišnjici, ponovo potvrđujemo svoju posvećenost radu na sprečavanju budućih zverstava“, poručio je Blinken.

U Memorijalnom cenru Srebrenica Potočari danas je obeleženo 26 godina od zločina počinjenog na tom prostoru tokom građanskog rata u BiH.

Komemoraciji su prisustvovali brojni strani zvaničnici i diilomatski predstavnici, dok su se neki prisutnima obratili video porukama.

BONUS VIDEO Dan koji je odredio sudbinu Jugoslavije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar