Klima ubila oca, majku paralizovala: Tragedija u luks letovalištu

Svet 08. maj. 202213:58 > 14:16
Podeli:
Foto: Sergi Reboredo / ddp USA / Profimedia

U luksuznom odmaralištu na Bahamima pronađena su tela troje američka državljana, a pretpostavlja se da je razlog smrti više nego bizaran - ugušila ih je toksična tečnost koja je iscurila iz neispravnog klima uređaja.

Tela vlasnika luksuznih vila na bahamskom odmaralištu Sandals otkrivena su u petak ujutro.

Pročitajte još:

U međuvremenu je iz istog razloga hospitalizovan vlasnik još jedne vile, koji na sreću nije nastradao.

„Troje naših komšija iz zgrade do je umrlo, dok je četvrti prebačen u kritičnom stanju u bolnicu“, napisala je u objavi na Fejsbuku Krisa Kušeron-Amota, koji se trenutno nalazi na odmoru na ovoj destinaciji.

Prema prvim informacijama, tela je pronašlo osoblje.

Jedan od stradalih identifikovan je kao Vinkent Čiarela iz u Alabame. Njegova supruga Donis koja se nalazi u šestoj deceniji života je zadobila lakše povrede. Donis, zajedno sa još dvoje lakše povređenih, izjavila je da se osećala loše čitavog dana pre kobne noći.

Inače, ovo odmaralište važi za jedno od najluksuznijih na svetu, a jedno noćenje košta čak 1.227 dolara. Navodno je došlo do greške kada je u klima uređaje sipana prevelika količina freona, hemikalije koja se koristi kao rashladno sredstvo - umereno toksičan gas koji nema miris, i koji može biti smrtonosan ako se udiše tokom dužeg vremenskog perioda.

Poznato je i da su se dve od tri žrtve veče pre tragedije žalile da se ne osećaju dobro.

Policijska istraga je utvrdila da su ta dva gosta bračni par koji je boravio u istoj vili, kao i da su pretrpeli napade pre smrti.

Oni su posetili lokalnu medicinsku ustanovu i po završetku pregleda vratili su se u smeštaj.

Tela pronađena slučajno

Tela je pronašlo hotelsko osoblje u jutarnjim časovima, piše Dejli Mejl.

Policija je ušla u prvu vilu i pronašla Kjarelu kako leži na zemlji bez znakova života, te je hitna pomoć na licu mesta konstatovala smrt.

U drugoj vili pronađen je neidentifikovani muškarac koji se srušio u kupatilu, dok je žena ležala u krevetu. I u ovom slučaju smrt je konstatovana na licu mesta.

Još uvek se ne zna tačan razlog smrti, a tela su poslata na obdukciju.

Inače, ovo luksuzno odmaralište sa pet zvezdica nalazi se na usamljenom ostrvu na 500 hektara tropskog zemljišta. Ima kilometarsku plažu, tri bazena, 11 restorana i teren za golf, a specifično je i po tome što svi koji u njemu borave više od tri noći mogu dobiti besplatan prostor za venčanje.

BONUS VIDEO: Trovanje učenika u Ekonomskoj školi: Šta se dogodilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar