Biračko mesto na kom HDZ nije dobio nijedan glas

Svet 18. maj. 202120:21
Podeli:
Hrvatska, ostrvo, Brač
Foto: Shutterstock

HDZ nije dobio nijedan glas za načelnika i opštinsko veće u naselju Murvica na ostrvu Braču. Na tom biračkom mestu slavila je nova načelnica opštine Bol, nezavisna Katarina Marčić. SDP je dobio četiri glasa, a kandidatkinja grupe birača osvojila je 15, što čini 80 odsto simpatija birača. Hotelska menadžerka sa nezavisne liste "Bolu bolje" dobila je 630 glasova na drugom biračkom mestu u Bolu, čime je okončala dugogodišnju vladavinu HDZ-a i SDP-a.

Lista „Bolu bolje“ u veću će imati šest od ukupno devet članova. Nova načelnica objašnjava takve rezultate s obzirom na to da je na jednom biračkom mestu dobila 80, a na drugom 60 odsto glasova:

„Naselje Murvica broji tek 27 registrovanih birača, a uglavnom izađe manje od 20. Istina je da smo osvojili skoro 80 odsto glasova, ali to su male cifre da bi bile relevantan uzorak. U svakom slučaju Murvica je tradicionalno uvek bila više naklonjena SDP-u. Svi glasači HDZ-a očigledno su nama dali glas, ali i dobar deo SDP-ovih“, objašnjava Katarina Marčić.

Katarina je okončala 16 godina vladavine SDP-a, njen prethodnik bio je iz redova SDP-a i imao je četiri uzastopna mandata. Koalicija SDP-HDZ imala je većinu u opštinskom veću poslednja dva mandata, znači osam godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar