„Bio je očajan“: Zašto je Hari pristao na intervju sa Oprom

Svet 21. jun. 202113:03
Podeli:
Megan i princ Hari
Megan i princ Hari Foto:BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Hari pristao je da sa suprugom Megan napravi intrevju sa Oprom Vinfri početkom marta, a nakon sto je saznao da će mu kraljica oduzeti vojne titule zbog Megkita.

Pročitajte još:

Odluka koja je doneta 19. februara da se princ povuče sa frontovskih kraljevskih dužnosti veoma je naljutila vojvodu od Saseksa zbog gubitka njegovih vojnih imenovanja, piše Dejli mejl.

Hariju je oduzeta uloga general-kapetana kraljevskih marinaca, koju mu je dodelio njegov deda, princ Filip, kao deo konačnog dogovora da se povuče sa kraljevskih dužnosti.

Potez oduzimanja ovih titula, prema tadašnjim izveštajima doveo je princa do očaja.

Ranije se nagađalo da je odluka o intervjuu doneta nakon što su vojvodi i vojvotkinji navodno rekli da njihov sin Arči neće postati princ kada princ Čarls postane kralj, zbog uredbi koje navodno Čarls namerava da uvede, a koje to onemogućavaju.

U intervjuu sa Oprom, princ Hari optužio je Kraljevsku porodicu za rasizam.

Međutim, u nedelju je otkriveno da je princ Čarls, jasno stavio do znanja da Harijevom i Meganinom sinu, Arčiju, neće biti mesto u kraljevskoj porodici.

Odluka, o kojoj se priča već mesecima dovela je odnose između Harija i njegove porodice na veoma kritičan i izuzetno nizak nivo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar