Gejts predviđa kada bi život mogao da se vrati u normalu

Svet 21. mar. 202116:50
Podeli:
Foto:EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Bil Gejts je u nedavnom intervjuu za sajt Vajerd (Wired) ocenio da bismo već ove jeseni mogli da se vratimo "u normalu".

Pročitajte još:

„Ostao bih šokiran kada bi postojao znatan broj škola koje još uvek sprovode nastavu na daljinu. Još uvek moramo dobiti nivo prihvatanja vakcina u zajednicama sa niskim prihodima. Moramo pokazati da naši najpametniji ljudi primaju vakcinu i da je ona efikasna. No, čak ako i dobijemo veći nivo vakcinisanosti, nećemo se u potpunosti vratiti na staro. U ostatku sveta biće možda i kraj 2022. godine pre nego što se postigne takva vakcinisanost“, rekao je Gejts.

Gejts je govorio i o klimatskim promjenama, navodeći da ga najviše brine politička volja za rešavanje tog problema. Treba, tumači, naterati velike industrije da dramatično promene sopstvenu infrastrukturu. Smatra da će se emisija gasova u segmentu automobila i vozila u narednih 15 godina smanjiti na nulu, pa će električni automobili postati sve dostupniji.

No, Gejts je naglasio da je borba protiv klimatskih promena puno teža. On smatra da će se emisija gasova u segmentu automobila i vozila u narednih 15 godina smanjiti na nulu, a razlog je taj što će električni automobili postati finansijski dostupniji.

Iz sveta i regiona čitajte:

Takođe, budući da će cena električnih automobila pasti, dostupnije će postati i stanice za punjenje takvih automobila, pa će i samo vreme punjenja biti skraćeno na otprilike 15 minuta.

Komentarišući problem prekomerne potrošnje električne energije, a koja je posledica rudarenja kriptovalutama, Gejts je rekao kako njegove kritike o bitkoinu nisu fokusirane na njegovu veliku potrošnju električne energije.

„Verujem u digitalne valute za niže troškove transakcija, a bitkoin to nije učinio jer ga ne možete unovčiti. Ovi bitkoin momci nisu učinili ništa, možda na otkupninama za otmice“, rekao je.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar