Bezosova bivša donira milijarde za borbu protiv rasizma

Svet 15. jun. 202121:14 > 21:15
Podeli:
Mekenzi Skot
Mekenzi Skot Foto:Tanjug/Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Bivša supruga osnivača Amazona Džefa Bezosa, Mekenzi Skot, izjavila je danas da će pokloniti 2,74 milijarde dolara umetničkim grupama i udruženjima koja se bore protiv rasne diskriminacije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema časopisu Forbs, milijarderka Mekenzi Skot (51) poseduje gotovo 60 milijardi dolara i obavezala se da će polovinu bogatstva dati u dobrotvorne svrhe.

Forbs dodaje da je deo bogatstva stekla razvodom sa Bezosom.

Mekenzi Skot, koja se u međuvremenu udala za profesora prirodnih nauka Dena Džuita, izjavila je da su ona i njen suprug „vođeni uverenjem da bi bilo bolje da nesrazmerno bogatstvo ne bude u rukama nekolicine ljudi“.

Milijarderka je ranije donirala oko šest milijardi dolara za pomoć onima koji su najviše ekonomski pogođeni od epidemije korona virusa, a tada je rekla da želi da se smanji nejednaka raspodela bogatstva.

Novac koji će sada pokloniti, dobiće između ostalih – pozorište Apolo u Njujorku, američki fond za zaštitu dece (Children’s Defense Fund), odeljenja univerziteta u Kaliforniji, Floridi, Teksasu i Ilinoisu, kao i grupe koje se bave socijalnom pravdom (Race Forward, Borealis Philanthropy).

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar