Bezos četvrtu godinu zaredom najbogatiji čovek na svetu

Svet 08. apr. 202109:59
Podeli:
Jeff Bezos
Džef Bezos Foto:EPA/MICHAEL REYNOLDS

Osnivač Amazona Džef Bezos sa bogatstvom procenjenim na 177 milijardi dolara je četvrtu godinu zaredom najbogatiji čovek na svetu, prema godišnjoj listi američkog magazina Forbs.

PROČITAJTE JOŠ:

Broj milijardera na Forbsovoj ovogodišnjoj, 35. listi najbogatijih ljudi na svetu porastao je na 2.755, novih je 660.

Njihova sveukupna vrednost je 13,1 biliona dolara, u odnosu na prošlogodišnjih osam.

Elon Mask je najviše napredovao, do drugog mesta na listi zahvaljujući porastu zarade za neverovatnih 126,4 milijardi dolara. On je prošle godine bio 35. na listi s 24,6 milijardi dolara imovine.

Treći je većinski vlasnik najvećeg svetskog proizvodjača luksuzne robe LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) francuski tajkun Bernard Arnault koji je gotovo udvostručio bogatstvo, na 150 milijardi dolara.

Četvrti je i dalje osnivač Majkrosofta Bil Gejts sa 124 milijarde dolara. Peti je osnivač Fejsbuka Mark Zukerberg s 97 milijardi.

Najbogatija žena na svetu, ujedno i 12. na listi, je vlasnica Loreala ;Fransoaz Betankur Majers s 73,6 milijarde dolara.

SAD i dalje imaju najviše milijardera 724, ali ih Kina sustiže sa 698 milijardera. U Europi ih je 628.

Broj milijardera tokom prošle godine u Pekingu je porastao za 33 i sada ih ima 100. Tako je Peking postao grad sa najviše milijardera i „pobedio“ Njujork koji je držao rekord sedam godina i ima 99 milijardera.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar