Policija demonstrante u Bernu rasteruje vodenim topovima

Svet 08. okt. 202121:08
Podeli:
Bern, Švajcarska, korona, protest
Foto: Glories Francois/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Švajcarska policija upotrebila je večeras vodene topove, suzavac i gumene metke kako bi razbila proteste protiv kovid propusnica, pošto su demonstranti probili barijere ispred zgrade parlamenta u Bernu.

Na neodobrenom protestu protiv vladinih korona mera, koji se održava svake nedelje, večeras se okupilo oko 500 demonstranata sa zahtevom za ukidanje kovid propusnica uvedenih 13. septembra, prenosi televizija RT.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se kako policajci udaraju demonstrante dok ih hapse i kako razbijaju demonstracije.

Policija Berna saopštila je da je primenila te mere pošto su „učesnici u više navrata nasrtali na policajce i nisu se obazirali na postavljene barijere“, iako im je naloženo da se raziđu.

Navodi se da je jedan policajac povređen, a očekuje se da će protiv četvoro demonstranata biti podignute optužnice.

Švajcarska je 13. septembra uvela takozvane kovid propusnice, pa je ulazak u javne prostore, kao što su restorani, kafane ili muzeji, ili odlazak na masovna okupljanja, dozvoljen samo sa dokazom o potpunoj vakcinaciji, preležanoj bolesti ili negativnom testu.

BONUS VIDEO: Protesti u Ljubljani

 

Komentari

Vaš komentar