Berlin zabranio ukrajinske i ruske zastave na Danu pobede

Svet 07. maj. 202212:39
Podeli:
Belorusija, Mesto, susret, pregovori, Rusija, Ukrajina, zastavice, zastave, zastava
Foto: Alexander Kryazhev / TASS / Profimedia

Berlin ne želi da dopusti nošenje ukrajinskih i ruskih zastava na manifestacijama sećanja na godišnjicu kraja Drugog svetskog rata.

U blizini 15 spomen obeležja i spomenika neće smeti da se nose ruske, ali ni ukrajinske zastave, odlučile su vlasti u Berlinu, prenosi dnevnik „Bild“.

Ambasador Ukrajine u Nemačkoj Andrij Meljnik pozvao je berlinske vlasti da povuku tu odluku.

On je upitao zašto se ne zastite ljudi koji sa zastavom žele da iskažu svoju solidarnost sa Ukrajinom, od moguće agresije onih koji bi se osetili isprovociranim tim zastavama.

Meljnik na Tviteru poručio da se radi o skandaloznoj odluci koja mora da se povuče, navodeći da je ta odluka šamar Ukrajini i celom ukrajinskom narodu.

Inače odluka policije Berlina, pored zastava Rusije i Ukrjaine, zabranila je i simbol „Z“, kao i uniforme, te vojne pesme ruske vojske.

PROČITAJTE JOŠ:

Od ove mere izuzeti su samo veterani Drugog svetskog rata, diplomate i predstavnici delegacija koji će prisustvovati svečanostima.

Policija će sa velikim brojem uniformisanih i policajaca u civilu obezbeđivati skupove, ali i prijavljene demonstracije.

Prema saopštenju policije oko 3.400 policajaca će u nedelju i ponedeljak biti angažovano na obeležavanju godišnjice završetka Drugog svetskog rata.

BONUS VIDEO: Borodjanka kao grad duhova

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Vaš komentar