Bivši albanski premijer Beriša tužio Blinkena

Svet 05. avg. 202118:10
Podeli:
Sali Beriša
Sali Beriša Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Bivši albanski premijer Salji Beriša, koji je ranije stavljen na "crnu listu" SAD, podneo je tužbu pariskom sudu protiv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena. Blinken je ranije ove godine objavio da su Sjedinjene Države zabranile Beriši i njegovoj porodici ulazak u tu zemlju, a kao razlog je naveo činjenicu da SAD zvanično smatraju da su bivši albanski predsednik i njegova porodica korumpirani.

Beriša je danas rekao da je tužbu u njegovo ime podneo advokat kog je angažovao nakon što je Blinken odlučio da ga „proglasi za personu “non grata“ a posle Soroševih dezinformacija“, prenosi prištinska Koha.

Kako je Beriša rekao, njegov advokat je pariskom sudu podneo tužbu i ona se zasniva na prethodnim presedanima i na univerzalnom principu da “nema imuniteta za klevetu“.

Tužba se zasniva, dodao je, i na drugom univerzalnom principu da je “onlajn kleveta svuda kažnjiva“.

„Pozivam sekretara Blinkena da u ime transparentnosti dostavi sudu sve dokaze koje ima protiv mene i moje porodice“, rekao je Beriša na konferenciji za novinare.

Blinken je ranije ove godine objavio da su Sjedinjene Države zabranile Beriši i njegovoj porodici ulazak u tu zemlju, a kao razlog je naveo činjenicu da SAD zvanično smatraju da su bivši albanski predsednik i njegova porodica korumpirani.

BONUS VIDEO: Delta soj se širi Grčkom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar