Benčić o izborima: Kampanji poput Vučićevih ovde nije mesto

Svet 30. maj. 202121:46
Podeli:
Sandra Benčić
Sandra Benčić Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

"Niko nije očekivao ovakav razultat. Ovo je rezultat poverenja koje smo godinama gradili sa građanima. Oni su reagovali i na negativnu kampanju iz drugog štaba. Jasno su poručili da kampanjama kao onima kod Trampa i Vučića ovde nije mesto", prokomentarisala je rezultate drugog kruga lokalnih izbora u Hrvatskoj Sandra Benčić iz zeleno-leve koalicije "Možemo!" čiji će kandidat za gradonačelnika, Tomislav Tomašević, jasno je nakon prvih službenih rezultata, biti prvi čovek Zagreba.

Sandra Benčić je za Index demantovala izjave koje su se mogle čuti od uskoro bivše gradske uprave, da će Zagrepčane nakon izbora dočekati poskupljenja.

„Ma kakvi. Mi već godinama plaćamo preskupu vodu. Nikakvih poskupljenja neće biti.“

Za manje od dva sata nakon zatvaranja birališta u Hrvatskoj bilo je jasno – Tomislav Tomašević je novi gradonačelnik Zagreba.

Nakon 97 odsto prebrojanih glasova Tomašević ima 65,25 odsto ili 193.794 glasa, a njegov protivkandidat, lider Domovinskog pokretaMiroslav Škoro 34,75 odsto ili 103.221 glas.

Podsetimo, u Hrvatskoj je danas održan drugi krug lokalnih izbora, nakon koga će biti jasno ko će u sledeće četiri godine biti gradonačelnici četiri najveća grada, ali i Vukovara, Varaždina, Pule, Siska, Pazina…U drugom krugu glasači su birali 14 župana, gradonačelnika Zagreba (koji ima status županije), 56 gradonačelnika i 87 opštinskih načelnika.

Drugi krug lokalnih izbora održan je u 432 grada i opštine, na gotovo 5.500 biračkih mesta a od tri miliona i 230 hiljada birača s pravom glasa, svoje biračko pravo ove nedelje je iskoristilo njih 875 hiljada..

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar