Bečić: Sporazum U Vašingtonu korak ka pomirenju u regionu

Svet 10. sep. 202008:37
Podeli:
Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Nosilac liste "Mir je naša nacija" na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori Aleksa Bečić pozdravio je potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine u Vašingtonu koji je ocenio kao korak ka pomerenju u regionu.

„On je i više od toga, on je signal da naš region, polako, počinje spoznavanti sve vrednosti dijaloga i međusobnog razumevanja i sporazumevanja“, kazao je Bečić u intervjuu za dnevnik „Danas“.

Govoreći o konstituisanju nove vlasti u Crnoj Gori, Bečić je naglasio da opozicija ima većinu, „najmanje“ 41 poslanika jer je, kako je dodao, izvesno da će se „novoj vlasti“ priključiti još jedan broj partija i poslanika.

Pročitajte još:

„Tako da pozicija (predsednika Demokratske partije socijalista (DPS)) Mila Đukanovića kao predsednika Crne Gore u odnosu na novu zakonodavnu i izvršnu vlast, neće i ne može predstavljati kočnicu reformi i snažnog napretka države na putu ka punopravnom članstvu u Evropsku uniju“, rekao je Bečić.

Komentarišući izjave iz DPS da su spremni da podrže svaku vladu „koja će nastavitti da razvija ključne vrednosti“, Bečić je ocenio da se „utopljenik hvata za slamku“.

„Naglo iskrslom privrženošću vrednostima EU, nakon što su samo koji dan pre ‘podviknuli’ međunarodnom faktoru da se slučajno ne meša u konstituisanje nove vlasti, što samo ogoljava stepen njihove hipokrizije. DPS pokušava da zaustavi masovno osipanje svojih redova“, naglasio je on.

Govoreći o mitinizma podrške DPS-u u Crnoj Gori, Bečić je kazao da „kao odgovorna vlast“ poziva građane da ostanu kod kuće kako bi se „maksimalno suzio manevar za potencijalne provokacije i izazivanje mržnje“.

„Niko nema razloga da bude na skupovima, utoliko pre što je pobeda opozicije na poslednjim izborima pobeda i onih koji su i na ovim izborima glasali za DPS, kao i onih koji, ako takvih ima, žale zbog toga što su se desile demokratske promene u Crnoj Gori“, kazao je on.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar