Bečić: Prijatelj građana Srbije i sluga isključivo naroda CG

Svet 19. jun. 202116:01
Podeli:
Aleksa Bečić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Ubedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umeren, pomiriteljski i pošten put, kazao je za "Vijesti" predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

PROČITAJTE JOŠ:

Poručio je i da „podanik i najamnik centara moći u Srbiji i u Crnoj Gori“ nikada neće biti ni po kojoj ceni.

„Prijatelj građana Srbije i sluga isključivo naroda Crne Gore uvek i do groba“, kazao je Bečić.

Zbog usvajanja Rezolucije u Srebrenici, na naslovnim stranama više srpskih tabloida Bečić i premijer Zdravko Krivokapić označeni su kao „izdajnici“, da su „zabili Srbima nož u leđa“, da su Srbe „proglasili genocidnim narodom“, prenose Vijesti.me.

„Fabrika neistina i podvala centara moći i njihovih najamnika na različitim nivoima ne jenjava. Više puta smo u prethodnih nekoliko meseci i ja i partija koju predvodim satanizovani od ultracrnogorskih ili ultrasprskih pećinskih nacionalista, koji su bili samo izvođači centara moći kojima uporno smetamo zato što nećemo da im služimo. Svaki put smo izašli sve jači i jači, danas smo na istorijskom procentu podrške birača, zato što ubedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umeren, pomiriteljski i pošten put“, kazao je Bečić „Vijestima“.

Ističe da je najnovija fabrika neistina razobličena posle sat vremena, te da je to bio „amaterski pokušaj satanizacije koji je čak i ispod nivoa žute štampe, a kamoli iole ozbiljne politike“.

„Upravo su istorijskim amandmanima poslanika Demokrata, Demosa, poslanice DF-PZP gospođe Bošnjak najoštrije osudeni svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, a jasno precizirano i u Rezoluciju ugrađeno da srpski narod nije genocidan i zločinački, kao ni jedan drugi narod. Toliko o prvoj bezočnoj podvali“.

Bečić je podsetio da i da nije bilo poslanika DPS-a u sali, i bez prisustva svih njihovih poslanika, da bi Rezolicija imala potrebnu većinu za usvajanje.

„Toliko o njihovoj drugoj neistini da je nešto zavisilo od DPS-a i da se neko dogovarao sa DPS-om“.

Bečić je podsetio i da Demokrate nisu glasale za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

„Jer nismo želeli sa DPS-om da ga razrešavamo, ali je danas verovatno jasnije zašto gospodin Leposavić nije podneo ostavku i time dozvolio da dođe do svega što danas gledamo. Toliko o trećoj jeftinoj neistini“.

Dodao je i da je aktuelno izborno zakonodavstvo koje kritikuje najveći dio domaće i međunarodne javnosti, usvojeno pre nekoliko godina u Skupštini glasovima DPS-a i DF-a.

„Neka drugi izvode zaključke, jer ću sačuvati korektan pristup zbog brojnih pojedinaca u tom političkom subjektu koji sam siguran da se ne slažu sa ovim što rade pojedini njihovi lideri“.

Bečič je naveo i da je 2010. godine u Skupštini Srbije usvojena Deklaracija o Srebrenici.

„Da ovoga puta ne govorim o tome ko je išao u Potočare ili o tome ko je javno u kameru rekao da se desio genocid u Srebrenici, da je to utvrdio međunarodni sud i da je to nesporna pravna činjenica. Neću govoriti ni o tome ko je 2009. godine u Skupštini Crne Gore glasao za Deklaraciju o Srebrenici, sa kime, a što nije smetalo onima koji danas nas napadaju da upravo sa njima formiraju nakon toga zajednički politički subjekt. Da zaključim, podanik i najamnik centara moći u Srbiji i u Crnoj Gori nikada i po cenu ne znam čega, neću biti. Prijatelj građana Srbije i sluga isključivo naroda Crne Gore uvek i do groba“, poručio je predsednik Skupštine i lider Demokrata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar