Bečić: Ostavka je znak mudrosti i spremnosti na žrtvu

Svet 07. apr. 202117:39
Podeli:
Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Skupštine Crne Gore dostavio je podgoričkim "Vijestima" izjavu o aktuelnoj situaciji u zemlji, u kojoj je poručio da državom neće upravljati "kriminal unutar Crne Gore", niti da će se "Crnom Gorom upravljati izvan Crne Gore". Kada je reč o smeni ministra Leposavića, Bečić smatra da je njegova ostavka "znak mudrosti i spremnosti na žrtvu zarad opšteg dobra.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bečić je uputio izjavu povodom najave premijera Krivokapića da će podneti Skupštini predog za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, što je izazvalo proteste širom Crne Gore. Na tim protestima, građani su ispred Vlade uzvikivali „izdaja“ i tražili ostavke Krivokapića, ali i Bečića.

„U toku jednog istog dana za jedne sam četnik i ruski agent, samo zato što hoću pomirenje, zato što neću da rušim Vladu i zato što se borim protiv njihovog kriminala. Za druge sam, pak, protivnik Srba i američki čovek, zato što poštujem Sporazum koji sam potpisao u septembru i koji su, gle čuda, tada svi zdušno podržali, zato što neću da ratujem, već sarađujem sa međunarodnom zajednicom, zato što neću da dozvolim da se bivši režim vrati na vlast, da izgubimo poverenje međunarodne zajednice, te da to poverenje ponovo pridobije DPS i zato što neću da bijem izgubljene bitke kojih sam se nagledao svih ovih godina i još tokom svog detinstva“, rekao je Bečić „Vijestima“.

Na reči premijera Krivokapića da je Leposavić odbio da da ostavku, Bečić je naglasio „da je ostavka znak mudrosti i spremnosti na žrtvu zarad opšteg dobra“.

„Zato, narode Crne Gore, dok se mi bavimo Srebrenicom, Kosovom, partizanima, četnicima, komitama, auto kolonama, Crna Gora čeka. I čeka i gubi. Hajde da konačno dođe na red i Crna Gora. Da konačno pogledamo u budućnost. Zato, u pamet se, kolege ministri. U pamet se, kolege poslanici. U pamet se, narode Crne Gore.“
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar