Bečić: Logično da se Temeljni ugovor potpiše u Crnoj Gori

Svet 28. maj. 202117:55
Podeli:
Aleksa Bečić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić izjavio je danas da je logično da Temeljni ugovor bude potpisan u Crnoj Gori.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Svi dosadašnji javni istupi državnih i crkvenih vlasti išli su u pravcu da će se, nakon usaglašavanja Vlade i Crkve, Temeljni ugovor potpisati u Crnoj Gori. To je logičan, prirodan i racionalan pristup. Zašto je došlo do nekih novih momenata u odnosu na te najave i planove – i to baš u ovim danima – nije na meni da sudim, jer bi moglo biti shvaćeno kao miješanje u pitanja van mojih ustavnih nadležnosti. Na građanima i javnosti je da izvode zaključke“, kazao je Bečić.

On je „Vijestima“ rekao da je razgovarao s premijerom Zdravkom Krivokapićem o „ovom juče iznenada aktuelizovanom pitanju“.

„Stav koji sam saopštio gospodinu Krivokapiću istovetan je stavu koji sam više puta saopštavao javnosti. Proces usaglašavanja i potpisivanja Temeljnog ugovora između države i Crkve je u nadležnosti Vlade, kako je bilo i u svim prethodnim slučajevima potpisivanja istog sa drugim crkvama i vjerskim zajednicama. Samim tim, nisam upoznat ni sa jednom radnom verzijom Temeljnog ugovora, i tim pre ističem da sve ono sto predsednik Vlade, potpredsednik Vlade i članovi Vlade – odnosno Vlada – usaglase sa Crkvom, je nešto što je za mene prihvatljivo“, naglašava Bečić.

On kaže da činjenica da istovremeno za Krivokapića jedan spektar političkih subjekata tvrdi da je protiv Crkve, a drugi da je crkveno lice, dovoljno govori o srvrsi napada na njega i Vladu. Bečić poručuje da dostojanstvo, interes i čast države i Crkve u potpunosti moraju biti zaštićeni.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar