Bečić: Interes građana Crne Gore mora biti prioritet

Svet 01. okt. 202018:51
Podeli:
Foto:BETAPHOTO/SKUPSTINA CRNE GORE/Igor Sljivancanin/MO

Novoizabrani predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić rekao je danas da je potrebno da se svi izdignu iznad ličnih i partijskih interesa, te da građani i Crna Gora moraju biti prioritet. Kada je reč o prioritetima novog saziva parlamenta, Bečić je naveo da je ključno stvoriti neophodne preduslove za reforme u oblasti pravosuđa, te da je bitno sprovesti proces sveobuhvatnih izbornih reformi.

Bečić se danas sastao sa ambasadorom Poljske u Crnoj Gori, Arturom Dmohovskim, gde je istakao spremnost ka unapređenju odnosa dve zemlje i dodao da je zahvalan na „kontinuiranoj podršci koju Poljska pruža ostvarivanju crnogorskih spoljnopolitičkih prioriteta“.

Iz Skupštine je saopšteno i da je Dmohovski izrazio očekivanje da će Crna Gora nastaviti izgradnju evropskog i evroatlantskog puta, a da postojeći bilateralni odnosi predstavljaju dobru osnovu za produbljivanje saradnje dve države, kroz zajedničko NATO i buduće EU članstvo.

Navodi se i da se Bečić posebno osvrnuo na činjenicu da sve veći broj poljskih građana posećuje Crnu Goru i izrazio očekivanje u pogledu daljeg snaženja ekonomske saradnje u obostranom interesu.

Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, Bečić je naveo da je ključno stvoriti neophodne preduslove za reforme u oblasti pravosuđa i sprovesti proces sveobuhvatnih izbornih reformi.

„On je ponovio da Sporazum koji su potpisali predstavnici koalicija nove parlamentarne većine potvrđuje da će nova vlast biti procrnogorska, proevropska, prozapadna, prograđanska i pomiriteljska“, kazali su iz Skupštine.

 

Komentari

Vaš komentar