Beč teroristi dao gradski stan i socijalnu pomoć od 917 eura

Svet 05. nov. 202017:48
Podeli:
Foto: printscreen/gazetadita.al

Bečki terorista poreklom iz Makedonije Kujtim Fejzulaj živeo je o državnom trošku, u stanu koji mu je plaćao grad Beč. Takođe je dobijao i socijalnu pomoć od 917 evra.

Mrzio je grad koji mu je finansirao život, a bez obzira na probleme sa zakonom zbog želje da ratuje u Siriji, Fejzulaj je u rekordnom roku dobio subvencionisani stan, pišu austrijski mediji.

Dvadesetogodišnjak se 11. februara 2020. godine prijavio na program za podršku mladim građanima Beča, a ugovor o najmu stana potpisao je početkom maja, dok drugi za takvo nešto čekaju godinama. Koristio je stan od 41,9 kvadratnih metara.

Zanimljivo je da je Fejzulaj dobijao socijalnu pomoć od 917,35 evra, a taj iznos trebao je početkom decembra biti smanjen zbog nedostatka sredstava u budžetu grada Beča..

Kujtim Fejzulaj je u ponedeljak naveče u Beču hladnokrvno ustrelio četiri osobe. Smrtno su stradale dve Austrijanke (21 i 39 godina), Austrijanac (44) i nemački državljanin (24) koji su studirali na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beču. Pucnjava je počela u ponedeljak nešto posle 20 sati po lokalnom vremenu u blizini glavne bečke sinagoge, gde je mnogo ljudi uživalo u otvorenim restoranima i barovima dan uoči najavljenog  “lokdauna“ zbog koronavirusa.

Policija ga je usmrtila nekoliko minuta nakon početka napada.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar