Beč produžava meru zaključavanja do 2. maja

Svet 12. apr. 202121:23
Podeli:
Beč, zatvaranje
Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Vlasti pokrajine i grada Beč odlučile su da epidemiološku meru zaključavanja ne okončaju kako je planirano u nedelju, već da je produže do 2. maja, dok će đaci da se vrate u škole od 26. aprila.

Gradonačelnik Beča Mihael Hojpl odluku je doneo nakon razgovora s pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Peterom Hakerom i zamenikom gradonačelnika Kristofom Viderkerom i lekarima.

Na sastanku je razmatrana aktuelna situacija u bolnicama u Beču, pre svega broj pacijenata na intenzivnoj nezi koji se popeo na rekordan broj od oko 250, a trenutno je 778 kovid pacijenata u bečkim bolnicama.

On je rekao da mutitani virus zadaje problem zdravstvenom sistemu.

„Zbog britanskog soja nalazimo se u potpuno novoj situaciji », objasnio je Ludvig, ukazujući da je sve mlađih pacijenata, da se novi soj brže i agresivnije širi i da svakog može pogoditi.

Ludvig je kazao da je već u konaktu sa saveznim vlastima, ali i kolegama iz Donje Austrije i Burgenlanda, dve istočne pokrajine koje su od 1. aprila zajedno sa Bečom „zaključane“, a koje će razmotriti takođe produženje mere zaključavanja.

U kom obliku će se otvoriti trgovina i uslužne delatnosti od maja, kaže, za sada još nije dogovoreno, a nije isključio ni mogućnost da će tada ponovo početi da radi i ugostiteljstvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar