Beba koju su spasili američki vojnici sada živi u Arizoni VIDEO

Svet 03. okt. 202111:42 > 11:52
Podeli:
Foto:EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Beba koju je Avganistanac predao u ruke američkim vojnicima preko bodljikave žice na aerodromu u Kabulu polovinom avgusta, sada živi sa svojom porodicom u američkoj državi Arizona.

Pročitajte još:

Na društvenim mrežama kružio je video snimak kako otac daje svoju devojčicu u ruke američkim vojnicima, koji su je sačuvali i vratili njenoj porodici tokom masovne evakuacije iz prestonice Avganistana.

Beba Lija sada je sada stara 16 nedelja, a imala je samo 17 dana kada je se pojavio video snimak kako otac Hamid pokušava da je spase od haosa u Kabulu.

Hamid je radio na aerodromu kao prevodilac prilikom evakuacije iz Avganistana, a bio je takođe savetnik za kulturu američkoj vojsci nekoliko godina i prisustvovao je sastancima visokih zvaničnika.

On je rekao da, nakon što su talibani 15. avgusta preuzeli Kabul, postalo je jasno da on i njegova porodica ne mogu više da ostanu u Avganistanu.

„Dobijali smo informacije da su ljudi ubijani ili nestali. Zbog moje povezanosti sa vojskom, znao sam da će moj dom biti sledeća meta. Nije bilo pitanje “da li će“, nego “kada““, dodao je Hamid.

Pun identitet Hamida i njegove porodice nije objavljen iz bezbednosnih razloga.

BONUS VIDEO: Poslednji Amerikanac napustio Kabul

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar