Banjaluka bez budžeta, kriza Stanivukovića i Skupštine

Svet 31. mar. 202123:51
Podeli:
Draško Stanivuković
Draško Stanivuković Foto: Printscreen/BNTV

Skupština grada Banjaluke nije večeras usvojila Predlog budžeta za ovu godinu, jer nije bilo potrebne većine glasova odbornika.

POGLEDAJTE JOŠ:

Skupštinska većina nije tražila da se odbornici izjašnjavaju o amandmanima koje je predložila, a za budžet je glasalo 12 odbornika, dok je 17 bilo uzdržano.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u gradskoj skupštini Dragoslav Topić rekao je da očekuje od gradonačelnika Draška Stanivukovića da u narednih sedam dana da novi predlog budžeta.

„Danas smo imali konstruktivnih rasprava i nadamo se da će one biti uvažene u novom predlogu. Pokušali smo da delujemo amandmanski, ali nismo dobili ni mišljenje, tako da o njima danas nismo ni raspravljali“, rekao je Topić.

On je naveo da se kriza nastavlja na nivou odnosa između gradonačelnika i skupštinske većine.

„Imali smo danas i pruženu ruku pomirenja, te se nadam da će tako biti i u narednom periodu. Kasno smo seli da zajednički raspravljamo o budžetu, ovo je prvi put bilo danas da gradonačelnik pokušava sa nama da traži zajednička rešenja za funkcionisanje grada“, rekao je Topić.

On je izrazio nadu da će u narednih sedam dana Stanivuković predložiti novi budžet i dodao da ako se to ne desi, Skupština ima zakonsku i poslovničku mogućnost da predloži novi budžet.

„Pogodila nas je i izjava gradonačelnika da u slučaju prihvatanja naših amandmana on ih neće realizovati, jer niko sa zdravim razumom ne bi prihvatio budžet uz takvu konstataciju“, rekao je Topić i istakao da će grad nastaviti normalno da funkcioniše.

Stanivuković je poručio da od borbe za budžet neće odustati.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar