Bandić: Šta da radim, ne mogu da popijem kišu

Svet 25. jul. 202011:40
Podeli:
Milan Bandić Foto: Printscreen/DNEVNIK.hr

Poplava i nevreme koji su sinoć pogodili dobar deo Hrvatske najveći trag su ostavili u Zagrebu. Video snimci i fotografije koje su na društvenim mrežama objavljivali stanovnici Zagreba izgledaju zastrašujuće.

Gradonačelnik Milan Bandić održao je konferenciju za novinare, na kojoj je naveo da se ne mogu predvideti ovakve poplave, s akcentom na to da „on ne može da popije kišu“.

„Prolećni i letnji pljuskovi su normalna pojava, ali više od 80 litara po kvadratnom metru, to ne možemo predvideti. Ja ne mogu popiti kišu. Dogodi se, to se sledećih 10 godina više neće dogoditi. To se jednostavno nije moglo progutati“, kaže Bandić, a prenosi Dnevnik.

Očito smo se, dodaje prvi čovek Zagreba, bogu nešto zamerili.

„Zemljotres, korona, ova kiša. Ja samo razmišljam o ovoj porodici. Ugašen je jedan mladi život na intervenciji, izražavamo iskreno saučešće porodici. Sutra ćemo ih posetiti. Danas ćemo ih pustiti. Lako za sve ostalo, nego ugasio se jedan život„, naveo je Bandić, osvrćući se na smrt vatrogasca koji je preminuo na intervenciji nakon nevremena.

„Dogodila se ta obilna kiša, infrastruktura to nije mogla da podnese. Treba sve još više čistiti, ali tu količinu vode nije moglo progutati. Vatrogasci su imali više od 200 intervencija. Pomoći ćemo ljudima i izaći u susret, Grad će pomoći. Neka građani ne brinu“, rekao je gradonačelnik.

Komentari

Vaš komentar