Bajdenov cilj ponovno otvaranje osnovnih škola

Svet 17. feb. 202122:17
Podeli:
Džo Bajden Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Predsednik Džo Bajden obećao je da će većina osnovnih škola biti otvorena pet dana nedeljno do kraja njegovih prvih 100 dana na funkciji, čime je pojasnio svoj cilj, pošto se njegova administracija našla na udaru kritika kada su njegovi saradnici rekli da će se škole smatrati otvorenim ako budu držale časove uz prisutnost đaka i samo jedan dan u nedelju.

Bajden se u decembru obavezao da će ponovo otvoriti „većinu naših škola“ u prvih 100 dana, ali se od tada suočio sa narastajućim brojem pitanja o tome kako će definisati i postići taj cilj, uz školske okruge koji funkcionišu u kombinaciji različite virutelne i nastave „uživo“ širom zemlje.

Upitan kada će nacija videti da se vrtić i đaci do osmog razreda vraćaju učenju uživo pet dana u nedelji, Bajden je rekao:

„Bićemo blizu toga na kraju prvih 100 dana“.

Tokom izlaganja, Bajden se dotakao niza pitanja u vezi sa koronavirusom, od zaštite malih preduzeća do administrativnih planova vakcinacije.

Bajden je rekao da će do kraja jula biti na raspolaganju 600 miliona doza vakcine, dovoljno za vakcinaciju svakog Amerikanca.

Američki predsednik je, takođe, rekao da želi da se distancira od svog prethodnika Donalda Trampa odbijajući da odgovori na pitanja o njemu, ali je na kraju rekao da mu je „dosadilo da govori“ o Trampu.

„Četiri godine sve što je bilo u vestima bio je Tramp. Sledeće četiri godine želim da budem siguran da su sve vesti o američkom narodu“, rekao je Bajden.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar