Bajden: Udvostručiti napore u istrazi o poreklu korone

Svet 26. maj. 202119:36
Podeli:
Dzo Bajden Joe Biden
Džo Bajden Foto:EPA-EFE/Alex Edelman

Predsednik SAD Džozef Bajden zatražio je danas od američkih obaveštajnih agencija da "udvostruče napore" u istrazi o poreklu kovida-19 i da izvrše pritisak na Kinu da sarađuje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Američka administracija smatra da je značajno da se utvrdi poreklo pandemije koronavirusa u kojoj je gotovo 600 hiljada Amerikanaca izgubilo život, ali i priznaje da je do sada malo toga urađeno na pronalaženju kompletnih odgovora i da to predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti i javnom zdravlju SAD.

Predstavnica Bele kuće Džin Psaki nedvosmisleno je poručila da američka administracija želi da dobije sve odgovore o poreklu kovida-19.

„Mi tražimo i u više prilika smo apelovali i na Svetsku zdravstvenu organizaciju da podrži ekspertsku istragu o poreklu pandemije koja bi bila vođena bez uplitanja i bez politizacije. Nadamo se da će nakon prve istrage SZO pokrenuti i drugu, koja će biti transparentnija i nezavisnija“, poručila je Psaki i konstatovala da je i generalni direktor SZO Tedros Gabrijesus kritikovao prvu istragu koju je SZO sprovela u Kini, prenosi Vašington Post.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar