Bajden: Fejsbuk dezinformacijama o COVID-u „ubija ljude“

Svet 17. jul. 202100:43
Podeli:
Dzo Bajden Joe Biden Florida
Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Američki predsednik Džo Bajden rekao je u petak da društvene mreže poput Fejsbuka “ubijaju ljude” nakon što je Bela kuća nastavila da kritikuje ovu tehnološku kompaniju zbog dopuštanja da se na njihovoj platformi objavljuju dezinformacije o vakcinama protiv koronavirusa.

Fejsbuk, sa druge strane, kaže da njihovi napori zapravo spašavaju živote.

“Ubijaju ljude. Pazite, jedina pandemija koju imamo je među nevakcinisanima. I oni ubijaju ljude”, rekao je Bajden novinarima na pitanje o dezinformacijama i o tome kakvu poruku ima za društvene mreže poput Fejsbuk.

Iz Fejsbuka su odbacili Bajdenove kritike i rekli da njihovi napori da se objave činjenice zapravo spašavaju živote.

“Nećemo biti ometeni optužbama koje nisu potkrepljene činjenicama,” naveli su iz Fejsbuka.

Rekli su da „proširuju“ svoje napore na uklanjanju lažnih tvrdnji o koronavirusu i vakcinama na svojoj platformi, kao i na Instagramu.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki, takođe, je ranije u petak kritikovala Fejsbuk, ali je dodala da su oni ipak preduzeli neke korake.

“Oni su kompanija iz privatnog sektora. Postoje dodatni koraci koje mogu preduzeti. Jasno je da postoji više šta mogu da urade,” rekla je ona na konferenciji za novinare u Beloj kući.

Fejsbuk  navodi da je više od dve milijarde ljudi videlo merodavne informacije o COVID-19 i vakcinama na njihovoj mreži, što je više od bilo kog drugog na internetu.

BONUS VIDEO Sve što niste znali o trećoj dozi vakcine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar