Austrija savetuje građane kako da zaobiđu korona mere

Svet 13. jan. 202111:35
Podeli:
Foto:Tanjug/Victoria Jones/PA via AP

Ambasada Austrije u Londonu savetovala je svojim građanima u Velikoj Britaniji kako da zaobiđu u Austriji uvedene mere za sprečavanje unošenja novog britanskog soja virusa.

Pročitajte još:

Austrijska vlada uvela je, odmah nakon vesti o novom soju, zabranu sletanja aviona iz Velike Britanije, a ambasada je svojim građanima savetovala da putuju u domovinu preko Francuske.

U poruci od 8. januara jednoj Austrijanki, Ambasada u Londonu predložila je da koristi zaobilazne rute, ukazujući da je trenutno moguće putovati preko Francuske.

Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na objavu „saveta“ ambasade u medijima i istaklo da takvi saveti nisu dogovoreni sa ministarstvom. „Naravno da nije u skladu sa zabranom sletanja da se ta mera zaobiđe na bilo koji način. Ambasadi smo skrenuli pažnju da u svom konzularnom radu i pružanja pomoći Austrijancima u Velikoj Britaniji to ubuduće ima u vidu“, naglašeno je iz ministarstva u Beču.

Istovremeno, ministarstvo ukazuje da za Austrijance koji žele da se vrate u Austriju iz Velike Britanije ne postoji zabrana ulaska u zemlju.

„Ambasada je s tim u vezi na upit trebalo da ukaže samo na legalne mogućnosti ulaska u Austriju. Tako je mogla da ukaže na aktuelni režim ulaska u zemlju i obavezujući karantin“, dodalo je ministarstvo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar