Australijski premijer „čisti“ parlament zbog seks skandala

Svet 23. mar. 202114:15 > 14:20
Podeli:
Foto:EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA

Premijer Australije Skot Morison je nakon najnovijih tvrdnji koje potiču od uzbunjivača koji kaže da je bio deo grupe zaposlenih koji su u parlamentu delili svoje slike kako masturbiraju, najavio da će očistiti parlament od svih koji imaju veze sa ovom seks aferom.

Pročitajte još:

Skandali su potresli njegovu Vladu, jer je optužen kako nije razumeo ljutnju eksploatisanih žena.

Posle višenedeljnog pritiska na njega, jer je regaovao prilično tiho na ovu aferu, Morison je slomljen i uplakan na konferenciji za štampu u Kanberi u utorak obećao da će u svojim mladim ćerkama, supruzi i majci pronaći motivaciju za prevazilaženje ovog gotovo nerešivog problema, prenosi Gardijan.

Ali napor se pokazao i kada je njegova „tata persona“ izgubila kontrolu i kada je udario jednog novinara koji je sugerisao da je izgubio kontrolu nad svojim osobljem.

Nije prvi put da Morison, koji je predani hrišćanin, pokušava da predstavi svoju porodicu kao svoj moralni kompas ili da skrene pitanja o krizi.

Objava video snimaka zaposlenih u australijskoj konzervativnoj vladi dok izvode razne seksualne radnje u parlamentu, uključujući i masturbiranje na stolu jedne poslanice, potresla je vladu te zemlje koja je već na udaru zbog navodnog seksizma političara.

Video snimke i fotografije su razmenjivali na mesindžer grupi zaposleni u konzervativnoj Vladi pre nego što ih je otkrio jedan uzbunjivač.

Snimke su sinoć prikazali list Ostrelijan i televizija Kanal10.

Snimci su izazvali burne reakcije posebno u kontekstu niza skandala koji su bacili svetlo na seksističku australijsku političku kulturu i zbog kojih su organizovane demonstracije širom zemlje.

Uzbunjivač, identifikovan prvim imenom Tom, rekao je za dva medija da su vladini službenici i poslanici ponekad imali seksualne odnose u sali za molitve parlamenta i da su mogle da se dovode prostituke u zgradu “radi zadovoljstva poslanika koalicije”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar