Podeli
Foto:EPA-EFE/JAMES ROSS

Više australijskih država i teritorija ponovo uvodi ograničenja putovanja kako bi sprečile širenje koronavirusa iz novih žarišta zaraze u državama Novi Južni Vels i Viktorija.

Pročitajte još:

Na području Kanbere zabranjen je ulazak nerezidentima koji su bili na severnim plažama Sidneja, gde se pojavilo novo žarište zaraze, kao i u širem regionu Sidneja, osim ako imaju dozvolu.

Ostrvska država Tasmanija zabranila je uzlaz svima koji su direktno povezani sa najnovijim slučajevima u Viktoriji, navodeći mesta gde su potvrđeni novi slučajevi infekcije.

Tasmanija je Sidnej i Vulongong južno od Sidneja proglasila zonama srednjeg rizika, i uvela obavezan 14-dnevni karantin za one koji dolaze sa tih područja, dok je zabranila ulaz onima koji su posetili severne sidnejske plaže.

Viktorija je danas prijavila tri nova slučaja zaraze, dok ih je juče bilo 10. Ukupno je poslednjih dana zabeležen 21 lokalni prenos zaraze u Viktoriji, svi povezani za žarištem u Novom Južnom Velsu.

Granica Viktorije sada je zatvorena za sve putnike iz Novog Južnog Velsa.

Danas je Novi Južni Vels zabeležio osam novih lokalnih slučajeva zaraze. U toj državi je aktivan 161 slučaj bolesti, a većina se zarazila na severnim plažama Sidneja, dok se 13 ljudi zarazilo u jednoj proodavnici pića.

U Sidneju su od danas obavezni da koriste maske osoblje i posetioci u tržnim centrima, javnom prevozu, verskim objektima, frizerskim i kozmetičkim salonima, bioskopima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar