Podeli
Foto: EPA-EFE/JOE GIDDENS / POOL

Kompanija AstraZeneka će Evropskoj uniji isporučiti manje od polovine obećanih doza vakcine protiv koronavirusa, prenosi Rojters.

Prošle nedelje u javnost je dospeo ugovor AstraZeneke i Evropske unije, po kome se ova kompanija obavezala da isporuči 180 miliona doza vakcije protiv koronavirusa.

Ipak, izvor agencije Rojters kaže da ugovor neće biti ispoštovan, obzirom na to da AstraZeneka neće isporučiti Evropskoj uniji vakcine, u onim rokovima koji su navedeni u ugovoru.

POGLEDAJTE JOŠ:

“Zato što vredno radimo da bi povećali produktivnost snabdevanja Evropske unije vakcinama , nadamo se da ćemo uspeti da izvršimo isporuke u skladu sa dogovorenim rokovima”, rekao je predstavnik AstraZeneke i odbio da komentariše navode o kašnjenu vakcina.

Evropska komisija, koja je nadležna za kontrolu pregovora sa proizvođačima vakcina, takođe je saopštila da neće komentarisati ugovor sa kompanijom AstraZeneka.

Evropski zvaničnik, sa kojim je razgovarala agencija Rojters, rekao je da će AstraZeneka isporučiti oko 40 miliona doza vakcine, umesto 90 miliona, koliko je označeno po ugovoru.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar