Saudijska Arabija izriče trogodišnju zabranu putovanja

Svet 27. jul. 202118:53
Podeli:
Saudijska Arabija
Saudijska Arabija Foto:REUTERS/Ahmed Yosri

Saudijska Arabija će nametnuti trogodišnju zabranu putovanja građanima koji krše propise putujući u zemlje sa „crvene liste“, zbog napora na suzbijanju širenja virusa korone i njegovih novih sojeva.

Državna novinska agencija je citirala neimenovanog zvaničnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji je rekao da su neki saudijski državljani, kojima je u maju bilo dozvoljeno da putuju u inostranstvo bez prethodne dozvole vlasti prvi put od marta 2020. godine, prekršili putne propise.

„Svako za koga se dokaže da je prekršio putne propise podleže zakonskoj odgovornosti i velikim kaznama po povratku u zemlju i biće zabranjeno putovanje tri godine“, rekao je zvaničnik.

Saudijska Arabija zabranila je putovanja ili tranzit u nekoliko zemalja, uključujući Avganistan, Argentinu, Brazil, Egipat, Etiopiju, Indiju, Indoneziju, Liban, Pakistan, Južnu Afriku, Tursku, Vijetnam i Ujedinjene Arapske Emirate.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je građanima i dalje zabranjeno da putuju direktno ili preko druge države u ove države ili bilo koju drugu državu koja još treba da kontroliše pandemiju ili gde su se proširili novi sojevi“, rekao je zvaničnik.

BONUS VIDEO: Delta soj se širi Grčkom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram