Amerikanka tvrdi da je princ Endrju silovao, podnela tužbu

Svet 10. avg. 202109:40
Podeli:
Princ Endrju Virdžinija Roberts
Princ Endrju i Virdžinija Roberts Foto:Dateline / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Amerikanka Virdžinija Džufri, koja tvrdi da je sa 17 godina dovedena u Veliku Britaniju gde je bila primorana na seksualni odnos sa vojvodom od Jorka, podnela je tužbu pred sudom u Njujorku tvrdeći da ju princ zlostavljao.

Pročitajte još:

Džufri, koja je jedna od žrtava osuđenog seksualnog prestupnika i njujorškog multimilionera i bankara Džefrija Epstajna, tvrdi da ju je princ Endrju seksualno napao u Londonu i SAD, što sin britanske kraljice Elizabete uporno negira.

Njena tužba pred sudom u Njujorku poziva se na Zakon o žrtvama dece iz 2019, koji je proširio prava žrtava da tuže zlostavljače zbog navoda koji su zastareli tokom jednogodišnjeg perioda, ali je taj rok produžen do 14. avgusta ove godine zbog pandemije koronavirusa.

U tužbi se navodi da je vojvoda od Jorka tri puta prisilio na seksulani odnos Džufri, koja se tada zvala Virdžinija Roberts, u londonskoj kući Epstajnove saradnice Gizlejn Maksvel, i u njegovim kućama na Menhetnu i na Devičanskim ostrvima.

Virdžinija Roberts
Virdžinija Roberts Foto:Tanjug/AP Photo/Bebeto Matthew

Govoreći o njenim optužbama za seksulano zlostavljanje 2019. godine, princ Endrju je rekao da se to nikada nije dogodilo i da se ne seća da je sa njom imao bilo kakav susret.

Princ je ranije saopštio i da žali zbog povezanosti sa američkim finansijerom, koji je prema zvaničnim izveštajima počinio samoubistvo u zatvoru dok je iščekivao početak suđenja za podvođenje i seksualno iskorišćavanje devojaka, i da se duboko saoseća sa Epstajnovim žrtvama.

Fond za odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Džefrija Epstajna saopštio je u nedelju da je okončao rad, isplativši odštete za 150 osoba u vrednosti od 121 miliona američkih dolara.

BONUS VIDEO: Trka sa vremenom koja je potresla svet

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar