Amerika donirala milion doza vakcina Južnoj Koreji

Svet 04. jun. 202118:23
Podeli:
Jansen vakcina kompanije Džonson&Džonson
Jansen vakcina kompanije Džonson&Džonson Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

SAD je počela sa isporukom vakcina Džonson i Džonson Severnoj Koreji, rekao je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Milion doza Džonson i Džonson su na putu našim partnerima iz Seula. Sa ovim vakcinama osiguravamo bezbednost južnokorejskih i američkih snaga. Prijateljstvo između naših nacija je duboko, posebno u teškim trenucima“, poručio je Prajs.

Već su napravljene rezervacije za primanje doze američke vakcine, čiji se broj udvostručio u odnosu na prvobitnu brojku koju je obećao Vašington, rekli su zvaničnici u Seulu, a preneo Rojters.

Broj novozaraženih koronavirusom pada u Južnoj Koreji, koja je dosad vakcinisala devet odsto stanovništva, pokazuju podaci Rojtersa.

U četvrtak Bajden je poručio da će njegova adminitracija podeliti dodatnih 25 miliona doza vakcina širom sveta, a u tu brojku ulazi i šest miliona doza koje su date Južnoj Koreji, Meksiku, Kanadi, Indiji, Zapadnoj obali i Gazi, kao i još nekim partnerskim nacijama i radnicima Ujedinjenih nacija koji su na prvoj liniji fronta u borbi protiv kovida-19.

Još pet miliona će ići afričkim državama, sedam miliona će dobiti azijske nacije, a šest miliona zemlje Južne i Centralne Amerike.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar