Ambasador Palestine za Nova.rs o kopnenoj invaziji Izraela

Svet 14. maj. 202112:47 > 13:02
Podeli:
Mohamed Nabhan Foto:REUTERS/Suhaib Salem; printscreenN1

"Lično ne verujem da je izraleska vojska ušla u Pojas Gaze, mada oni sve vreme prete time", rekao je za Nova.rs palestinski ambasador u Srbiji Mohamed Nabhan povodom informacije koja se pojavila sinoć da je počela kopnena invazija na Gazu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uvek postoji opasnost da ukoliko dođe do toga bude veliki broj civilnih žrtava jer je Gaza vrlo gusto naseljena. To je najnaseljenije mesto na svetu. Više od 5.000 ljudi živi na jednom kvadratnom kilometru i prema tome ako uđe jedna armada kakva je izraelska biće dosta žrtava. Ja se nadam da do toga neće doći“, rekla je njegova ekselencija gospodin Mohamed Nabhan za portal Nova.rs.

Podsećamo, nešto posle ponoći po lokalnom vremenu izraelska vojska poslala je poruku medijima da su njene trupe ušle u tu palestinsku enklavu, a to je potvrdio portparol vojske za Frans pres. Međutim, dva sata kasnije vojska je objavila „razjašnjenje“ navodeći da „nema vojnika“ u Gazi.

Foto:MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

Na upit agencije Frans pres portparol vojske je rekao da se radi o „internom problemu komunikacije“. U ranijem kratkom saopštenju izraelska vojska je objavila da njeno ratno vazduhoplovstvo i kopnene snage izvode napad u pojasu Gaze, u sklopu operacije protiv palestinskog ekstremističkog pokreta Hamas koji vlada tom teritorijom.

Gotovo svi svetski mediji, od Njujork tajmsa do Gardijana, objavili su kasno sinoć vest o početku izraelskih kopnenih operacija u Gazi.

Intervju sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom pročitajte OVDE, a večeras na portalu Nova.rs možete pročitati ceo intervju sa palestinskim ambasadorom u Srbiji Mohamedom Nabhanom.  

BONUS VIDEO:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar