Ambasador Božović: Otvorićemo konzulat Srbije u Beranama

Svet 22. sep. 202018:45
Podeli:
Foto:Shutterstock

U Beranama će biti otvoren konzulat Srbije, najavio je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović. Dodao je da Berane, po broju stanovnika, svim potrebama i onome kako se tamo gleda na Srbiju, to i zaslužuje.

„Pokrenuo sam to pitanje u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, koje intenzivno radi na onome što je potrebno za otvaranje još jednog Generalnog konzulata u Crnoj Gori“, rekao je Božović tokom prve radne posete Beranama, gde se sastao sa čelnicima te opštine.

On kaže da Berane po broju stanovnika, svim potrebama i onome kako se ovde gleda na Srbiju, to zaslužuje i da predstavlja „najbolje vezivno tkivo“ između Crne Gore i Srbije.

„Kada Srbija postiže dobre rezultate, u Beranama se to slavi i tome se raduje“, rekao je Božović.

On kaže da je na sastanku razgovarano i o problemima interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, što je potvrda da su Berane „otvorile vrata“ i kada je Srbiji teško.

Božović je posetio i nekoliko raseljenih lica u Beranama.

Predsednik opštine Berane Dragoslav Šćekić naveo je da je tokom sastanka bilo reči i o unapređenju ekonomske i saradnje u oblasti kulture.

„Razgovarali smo o mnogo značajnih tema, pre svega o saradnji Crne Gore i Srbije, ali svakako i Berana u okviru te saradnje. Razgovarali smo o ekonomskoj saradnji, ali i konkretnim infrastrukturnim projektima, koji su značajni za razvoj Berana i Crne Gore“, rekao je Šćekić.

Prema najavama zvaničnika, Srbija će finansirati rekonstrukciju velikog gradskog parka kod Lima, čije je idejno rešenje već u pripremi.

 

Komentari

Vaš komentar