Podeli
Foto: Shutterstock/StockBook

Kompanija "Alphabet Inc`s Google" će stopirati sve donacije kampanje svog političkog akcionog odbora, izjavio je njen portparol nakon upada demonstranata u američki Kapitol i napora da se blokira potvrđivanje izbornih rezultata.

“Zamrzli smo sve političke doprinose NetPAC-a dok pregledamo i ponovo procenimo njegove politike nakon prošlonedeljnih duboko zabrinjavajućih događaja”, rekao portparol tog američkog konglomerata, Hoze Kastanjeda, prenosi Rojters.

Podsetimo, Rezolucija o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegove uloge u prošlonedeljnim demonstracijama, zvanično je predstavljena u Predstavničkom domu Kongresa, međutim ona je prekinuta nakon kratkotrajnog zasedanja, jer su republikanski članovi Predstavničkog doma odbacili zahtev demokrata za pokretanje 25. amandmana protiv Trampa – čime su blokirali hitno razmatranje tog pitanja.

U dokumentu, koji su predstavile demokrate, Tramp je optužen za “podsticanje pobune”, a navodi se da je aktuelni predsednik aktivno podsticao na nasilje na američkom Kapitolu.

BONUS VIDEO:

Komentari

Vaš komentar