Al Džazira: Cilj Izraela je da ućutka medije

Svet 15. maj. 202120:44
Podeli:
Gaza eksplozija
Gaza eksplozija Foto:Tanjug/Mahmud Hams /Pool Photo via AP

Medijska kuća Al Džazira osudila je postupak izraelske vojske, koja je danas srušila zgradu u Gazi u kojoj je bila njena redakcija, i pozvala sve medije i institucije za ljudska prava da udruže snage u osudi tih nemilosrdnih bombardovanja i da izraelsku vladu pozovu na odgovornost zbog namernog garađanja novinara i medijskih institucija. "Cilj ovog gnusnog zločina je da se ućutkaju mediji i da se sakriju neizrecivi pokolji i patnje naroda Gaze", rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora medijske mreže Al Džazira Mostefa Souag.

U saopštenju Al Džazire Balkan se navodi da je bombardovanje zgrade, u kojoj je bila i readakcija američke agecije Asošijeted pres, čin kojim se novinari sprečavaju da izvršavaju svoju svetu dužnost informisanja i izveštavanja o događajima na terenu.

Al Džazira obećava da će koristiti svaki raspoloživi put kako bi izraelsku vladu smatrala odgovornom za svoje postupke.

Komentarišući bombardovanje zgrade u Gazi, vršilac dužnosti generalnog direktora medijske mreže Al Džazira Mostefa Souag pozvao je međunarodnu zajednicu da osudi takve varvarske akcije gađanja novinara i zahteva hitnu međunarodnu akciju da se Izrael pozove na odgovornost za namerno ciljanje novinara i medijskih institucija.

Cilj ovog gnusnog zločina je da se ućutkaju mediji i da se sakriju neizrecivi pokolji i patnje naroda Gaze, rekao je Souag.

On je istakao da uništavanje redakcije Al Džazira i ostalih medijskih organizacija u neboderu Al Džala u Gazi predstavlja očigledno kršenje ljudskih prava i međunarodno se smatra ratnim zločinom.

Pozivamo sve medije i institucije za ljudska prava da osude ovaj gnusni zločin i da stanu uz Al Džaziru i druge medijske organizacije koje su na meti izraelske vojske, uprkos tome što već dugi niz godina znaju da se u toj zgradi nalazi sedište više redakcija, kazao je Souag.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar