„Ako su Srbi monstrumi, što ne skloniš familiju s Vračara“

Svet 21. apr. 202117:40
Podeli:
Foto:EPA/BORIS PEJOVIC

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević poručio je danas predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da udalji svoju familiju s Vračara, "ako su Srbi takvi monstrumi".

POGLEDAJTE JOŠ:

„Milo, ako su Srbija i Vučić takvi monstrumi, što ne skloniš sestru, sestrića i ostale prvofamilijaše iz jazbine velesrblja, nego ih puštaš da tuguju i venu za Crnom Gorom po Vračaru i Beogradu na vodi?“, napisao je Knežević na svom Tviter nalogu.

Crnogorski predsednik je dana komentarisao poslednje izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Crnoj Gori i rekao da se radi o „samosažaljivom prenemaganju. Đukanović je dodao da novo bujanje velikosprskog nacionalizma pokušava da se adresira u Crnoj Gori.

„Pokušajmo da se prisetimo jedne štete i žrtve koju je crnogorski nacionalizam izazvao. Izgleda mi čudno i nerazumljivo to što predsednik Srbije sebe poistovećuje sa Srbijom, a Srbiju sa velikosrpskim nacionalizmom. Pod plaštom zaštite prava ugroženog srpskog naroda u regionu ugrožava se stabilnost regiona“, rekao je Đukanović novinarima u Podgorici.

Vučić je za TV Face rekao da je Đukanovićev nacionalizam „pećinski i da su to su ljudi u Crnoj Gori prepoznali…“.

„Ja razumem da je on bezgrešan čovek i onda kad je podržavao napore Vojske Republike Srpske na teritoriji BiH, a i danas kad govori sve najgore o RS i srpskom narodu“, dodao je Vučić.

Đukanović je ocenio da se slabost pozicije srpske politike ogleda u tome da se umesto argumenata potežu kvaziargumenti iz prošlosti, te da je cilj diskreditovati predsednika Crne Gore makar lažima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar