Podeli
Dritan Abazović Foto: Savo Prelević/Vjesti.me

"Ukoliko ne nešto desi Dritanu Abazoviću ili nekom od članova njegove porodice direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović i ostali čelnici sektora bezbednosti." To je na konferenciji za novinare saopštio izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić.

On je istakao da ovim “ne žele da dižu paniku”.

“Mi ne želimo nikoga direktno da optužimo i crtamo mete, želimo samo da obavestimo javnost o događajima”, naveo je Mikić.

Pročitajte još:

Naveo je i da je od 30. avgusta do danas Abazović imao više desetina pretnji preko društvenih mreža, upućenih telefonom, da je bilo okupljanje ispred njegove porodične kuće u Ulcinju.

“Imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov i život njegove porodice”, tvrdi Mikić, dodajući “da je u sve to uključen državljanin Crne Gore koji ne boravi u Crnoj Gori”.

Rekao je da se ne radi o klanovima iz Kotora, već da je u pitanju regionalni klan.

Naveo je i da prema njihovim informacijama crnogorske i regionalne agencije za nacionalnu bezbednost proveravaju ove informacije.

Poručio je i da “nijedan kriminalni klan, formalni ili neformalni centar moći neće biti jači od države”.

Foto:TANJUG/ INSTAGRAM URA

Mikić je na konferenciji za novinare rekao i da je GP URA tražio od Agencije za nacionalnu bezbednost i Uprave policije da urade procenu bezbednosti Abazovića.

“Na dopise upućene 3. septembra do danas mi nismo dobili zvaničan odgovor”, rekao je Mikić.

Dodao je da su obavili razgovore sa službenikom ANB-a Lukom Bulatovićem i pomoćnikom direktora Uprave policije Dragojem Blagojevićem i da su ih oni obavestili da ne poseduju informaciju da neko želi da ugrozi imovinu ili bezbednost Abazovića i njegove porodice.

Poslanik Građanskog pokreta URA i potpredsednik partije, Miloš Konatar je naglasio da ništa neće pokolebati Abazovića niti URA u stvaranju demokratske države.

Naveo je i da “Uprava policije nije našla za shodno da se uključi na bilo koji način” u zaštitu Abazovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar