Podeli
Foto:Ink Drop / Alamy / Alamy / Profimedia

Kompanija Airbnb, koja se bavi iznajmljivanjem smeštaja, saopštila je da će otkazati i blokirati sve rezervacije za Vašington tokom nedelje inauguracije novoizabranog američkog predsednika Džozefa Bajdena zakazane za 20. januar.

“Airbnb će otkazati rezervacije za Vašington i periferiju tokom nedelje inauguracije”, navodi se u saopštenju i dodaje da će tokom tog perioda blokirati bilo kakve nove rezervacije.

Ova odluka kompanije Airbnb odgovor je na brojne apele lokalnih, državnih i federalnih zvaničnika upućene turistima i poslovnim ljudima da ne putuju u Vašington uoči predsedničke inauguracije.

Pre dva dana kompanija Airbnb je izdala saopštenje u kojem se najavljuje zabrana rezervacija za sve goste koje su povezani sa nasilnim ekstremističkim grupama i potvrđuje da će svi kojima su otkazane rezervacije biti u potpunosti refundirani, prenosi AP.

Još od 2017. godine ova kompanija sa sedištem u San Fancisku uvela je pravilo da blokira svaku saradnju sa licima koja su učestvovala na rasističkim skupovima u Šarlotsvilu, u državi Virdžiniji i najavila je da će obustaviti donacije članovima Republikanske partije koji su se izjašnjavali protiv usvajanja izbornih rezultata prošle nedelje u američkom Kongresu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar