Afera fotografije: Gradonačelnik podeo ostavku, sumnja pala na ljubavnicu

Svet 11. okt. 202113:59 > 14. okt. 2021 14:06
Podeli:
Dalibor Pavlović Foto: N1

Dalibor Pavlović, sada već bivši gradonačelnik Prijedora, ostavku je podneo nakon što su njegove kompromitujuće fotografije dospele u javnost. Mnogi politički funkcioneri danima su ga pozivali da preuzme odgovornost za svoje postupke i napusti funkciju koju obavlja. U međuvremenu, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je Pavlović član, tvrdi da su politički oponenti od Pavlovićeve ljubavnice otkupili telefon sa pomenutim fotografijama, za cifru od 50.000 evra.

Javnost je imala prilike da vidi fotografije na kojima Pavlović u gaćama leži na podu u kupatilu, sa tabletama u ustima. Odmah nakon objavljivanja fotografija, on je istakao da ta osoba nije Dalibor Pavlović – već neko pod uticajem „viših sila“.

„Sve što mogu reći u tom smislu je zaključak da su više sile uticale  na mene i da mi je sada najbitnije što sam živ i što je moja porodica uz mene“, naveo je, između ostalog, Pavlović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Politički akteri, među kojima je i Milorad Dodik, zatražili su njegovu ostavku, jer prema njihovom mišljenju više nema kredibilitet za obavljanje funkcije gradonačelnika.

Skupovi podrške gradonačelnku ubrzo su pokrenuti u Prijedoru. Okupljeni su nosili transparent na kome je pisalo: „Gradonačelniče, mi smo vas birali, mi stojimo iza vas. Ostavka ne!“, čime je poslata poruka lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, koji je zahtevao ostavku Pavlovića – svog stranačkog kadra.

Pavlović se na skupu obratio okupljenima, i tom prilikom istakao da ima podršku Milorada Dodika i cele svoje partije.

„Lažu celo vreme da me moja politička partija, moji odbornici puštaju niz vodu, niko mene nije pustio niz vodu. Vidim da tražite da ne dam ostavku, a ja tražim samo jedno od vas koji volite ovaj grad, ne verujete u gluposti, nemojte dozvoliti da protuve koje samo tipkaju na telefonu unište ovaj grad. Veliki broj predsednika opozicionih partija je uprlo oči u Dalibora, gledajte, imate šta da vidite, čoveka koji će se sa vama do smrti boriti“, poručio je Pavlović.

Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Njegove reči nisu dugo odzvanjale Prijedorom, obzirom na to da je ubrzo bio primoran da podnese ostavku na funkciju gradonačelnika.

SNSD tvrdi: Ljubavnici plaćeno da objavi fotografije

Iako je sam Pavlović pristao da odstupi sa funkcije, njegova partija SNSD nastavila je sagu o poreklu kompromitujućih fotografija.

Saša Bursać, predsednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor izneo je stav da su članovi opozicione Srpske demokratske stranke (SDS) platili 50.000 evra ljubavnici Pavlovića da im preda fotografije.

„Imam informaciju da se predsednica Gradskog odbora SDS-a Prijedor Maja Dragojević-Stojić pohvalila partijskom šefu Mirku Šaroviću da su njeni ljudi, uz njenu saglasnost i koordinaciju, otkupili telefon od Ane Jež, konkretno odbornik Predrag Starčević, i da su preko svojih ljudi koji se tako nečasno i odgovorno ponašaju, preko društvenih mreža inscenirali ovo i na najgori mogući način zadrli u Pavlovićev privatni život“, rekao je Bursać.

Pavlović je, prema njegovim rečima, pogrešio, ali nije zaslužio da bude razapet.

BONUS VIDEO Hapšenje u Sarajevu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar