Abazović: Zašto Milo još nije odgovarao

Svet 04. avg. 202116:33 > 16:40
Podeli:

U intervju za "Novu", potpredsednik Vlade Crne Gore i koordinator službi bezbednosti, Dritan Abazović rekao je da niko od najviših predstavnika bivše vlasti, uključujući i predsednika DPS, Mila Đukanovića, ne može da odgovara sve dok ne dođe do promena u državnom tužilaštvu. On je rekao da je paradoksalno što te promene opstruira deo aktuelne parlamentarne većine, ali da se, uprkos tome, vode postupci koji bi mogli u potpunosti da promene odnose u Crnoj Gori.

Pročitajte još...

Predstavnici aktuelne parlamentarne većine u Crnoj Gori, kojoj pripada i pokret URA Dritana Abazovića, često aspostrofira kriminalni karakter bivšeg režima. Imajući u vidu te ocene, Abazoviću smo postavili pitanje zbog čega još uvek niko od najviših predstavnika vlasti koju je predvodila DPS, uključujući Đukanovića, nije odgovarao, uprkos tome što su glasači to očekivali nakon parlamentarnih izbora u avgustu prošle godine.

„Hvala vam na tom pitanju. Razlog je to što nema promena u državnom tužilaštvu. U ovom trenutku te promene opstruira deo parlamentarne većine, verovali ili ne. Do sad su kukali zašto se ne hapse ljudi, a valjda misle da vlada može da ode i uhapsi nekoga. To je jedini razlog. Mogu da kažem da se protiv nekih bivših ministara vode postupci. Mi imamo postupak protiv bivšeg ministra poljoprivrede (Petra Ivanovića), koji je napravio milionsku štetu državnom budžetu i sad se čeka da mu se skine imunitet. I to Skupština Crne Gore na neki način otaljava i ne može da uradi. Nakon toga, on bi trebalo da bude uhapšen i procesuiran. Ja se nadam da će to biti tako, da ne prejudiciram“, istakao je Abazović, dodajući da se postupci vode protiv još nekih lica koja su obavljala značajne državne funkcije.

„Ima i nekih radnji koje su pokrenute, a koje ja ne želim da otkrivam. Jedino što mogu da vam kažem jeste da one mogu da u potpunosti promene sliku svih odnosa u narednom periodu u Crnoj Gori“, naglasio je on.

Na pitanje da li te istražne radnje vode ka predsedniku Crne Gore, Milu Đukanović, Abazović nije želeo konkretno da odgovori, ali je rekao da niko neće biti zaštićen.

„To ne mogu da otkrivam. Mogu samo da kažem jednu stvar iz koje ćete izvući zaključak – dok budemo u situaciji da o nečemu odlučujemo privilegovanih neće biti. Uopšte nas ne interesuje kako se neko zove i preziva, koju funkciju trenutno obavlja ili koju je obavljao u prethodnom periodu. Da ne bude zabune, to ne važi samo za predsednika države, već i za članove ove vlade. Dakle, važi za sve. Oni za koje postoji mogućnost da budu tretirani na zakonski način, oni će biti i tretirani tako i to je to“, poručio je Dritan Abazović.

Kompletan intervju sa potpredsednikom Vlade Crne Gore, čitaoci dnevnog lista „Nova“ mogli su da pročitaju u poslednjem izdanju naših novina, dok će čitaoci našeg portala razgovor sa Dritanom Abazovićem imati priliku da pročitaju večeras na Nova.rs.

BONUS VIDEO Dritan: Pomisliće Vučić da sam krenuo na ispite za košarkaškog trenera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar