Abazović: Vlada treba da bude posvećena saradnji sa Kinom

Svet 05. dec. 202018:47
Podeli:
Dritan Abazović Foto: Savo Prelević/Vjesti.me

Naredna godina biće veoma teška za ekonomiju Crne Gore jer je veoma neizvesno šta će biti s turističkom sezonom, a i velike su posledice koje je ove godine pandemija ostavila na privredu, izjavio je potpredsednik nove Vlade Crne Gore Dritan Abazović za Kinesku medijsku grupu (CMG).

Abazović je rekao da očekuje da uskoro počne vakcinacija stanovništva u svetu, te se nada da će putovanja biti moguća, a prihod od turizma u narednoj godini bolji, a očekuje i da će njegova zemlja, uz pomoć međunarodnih finansijskih institucija, uspeti da sačuva finansijsku stabilnost.

Pročitajte još:

Potpredsednik Vlade Crne Gore je rekao da su u saradnji u okviru inicijative „17 plus jedan“ prihvatljivi svi mehanizmi koji doprinose mobilnosti privrede, te i mogućnosti da se više međunarodnih faktora uključi u povećanje bruto domaćeg proizvoda Crne Gore.

„Ne mogu da kažem konkretno na kojim projektima treba sarađivati, ali svakako pažnju zaslužuje sve što je u funkciji poboljšanja mobilnosti radne snage, velikih infrastrukturnih projekata i projekata koji su značajni u regionalnom kontekstu ili u državnom kontekstu“, rekao je on.

Abazović je istakao da Crna Gora treba da ima najbolje odnose sa svima, a naročito s velikim silama, kakva je Kina.

„Nova vlada Crne Gore treba da bude posvećena toj saradnji. Dakle, moramo naći modele koji će zadovoljiti interese obeju država. Nadam se da će Kina, kao izuzetno moćna država, koja povećava svoj uticaj svuda u svetu, biti zainteresovana za unapređenje saradnje sa Crnom Gorom“, kazao je Abazović.

Podsetimo, Crna Gora dobila je u petak novu 42. Vladu čiji premijer je Zdravko Krivokapić, koji je u Skupštini položio zakletvu. Za izbor Krivokapićeve Vlade glasao je 41 poslanik, 28 je bilo protiv, a jedan uzdržan. Nova crnogorska vlada imaće 12 ministara i jednog potpredsednika.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar