Abazović u problemu: SDP preti obaranjem Vlade zbog Temeljnog ugovora

Svet 28. jun 202216:59
Podeli:
Tizer Intervju Dritan Abazović
Foto: Nova.rs/video

Socijaldemokratska partija (SDP) saopštila je da je Vlada Crne Gore na poslednoj sednici 23. juna formirala Radni tim za vođenje pregovora sa verskim zajednicama, te da je "farsa oko pregovora sa SPC trajala cela dva dana", dodajući da je Srpskoj pravoslavnoj crkvi ostalo da "lektoriše sopstveni tekst".

Iz te partije poručuju da ukoliko Vlada prihvati „ovakvo služenje tuđim interesima, time jasno pokazuje da ne namerava biti evropska nego poslušnička“, kao i da potom „očigledno dolazi vreme da se mandat vrati građanima“.

„Otkad postoje radne grupe nije bilo “efikasnije”. Farsa oko “pregovora sa SPC” je trajala cela dva dana, a SPC-u je ostalo da lektoriše sopstveni tekst. Već na konstitutivnom sastanku, radeći u krnjem sastavu jer nisu pozvali člana – predstavnika potpredsednika Vlade za politički sistem, uspeli su da završe posao i utvrde radnu verziju ugovora sa SPC“, navodi se u saopštenju SDP-a.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dodaju da je Vlada “temeljno” pristupila “temeljnom ugovoru”, i da su "završili za koji minut duže od vremena potrebnog da ga pročitaju."

"Ipak iznenađuje spremnost pojedinih članova radne grupe da pristanu na ovakvu ulogu. Ništa ne pokazuje motivaciju jasno kao način na koji nešto radite. Da se ne bi trošili na obrazlaganje očiglednog: Ukoliko Vlada prihvati ovakvo služenje tuđim interesima, time jasno pokazuje da ne namerava biti evropska nego poslušnička, pa očigledno dolazi vreme da se mandat vrati građanima", zaključuje se u saopštenju SDP-a, prenose Vijesti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar