Abazović u dvodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji

Svet 09. mar. 202123:31
Podeli:
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boraviće danas i sutra u zvaničnoj poseti Sjevernoj Makedoniji, na poziv zamenika predsednika Vlade Republike Severne Makedonije zaduženog za ekonomska pitanja Fatmira Bitićija.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsednika vlade, Abazović će imati i odvojene sastanke sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom za politički sistem i odnose među zajednicama Severne Makedonije Artanom Grubijem, predsednikom Sobranja Severne Makedonije Talatom Džaferijem i ministrom unutrašnjih poslova Oliverom Spasovskim.

POGLEDAJTE JOŠ:

Abazović će tokom boravka u Sjevernoj Makedoniji, zajedno sa potpredsednikom Vlade Fatmirom Bitićijem posetiti i vinariju Tikveš i sastati se sa njenim vlasnikom Svetom Janevskim.

„Zvanična poseta Abazovića Republici Makedoniji biće prilika za dalje produbljivanje saradnje u bilateralnim odnosima dve prijateljske zemlje, kao i jačanje ekonomske saradnje između Crne Gore i Severne Makedonije, uz zajednički trud na poboljšanju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Abazović je danas boravio i u Prizrenu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar