Abazović: U Crnu Goru 31. marta stižu vakcine iz EU

Svet 17. mar. 202118:50
Podeli:
Foto:REUTERS/Stevo Vasiljevic

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je danas da će 31. marta u tu zemlju stići vakcine iz Evropske unije. Prema broju zaraženih i hospitaliziovanih od koronavirusa u odnosu na broj stanovnika, Crna Gora je prva u regionu. Broj obolelih i preminulih raste rapidno iz dana u dan, a zdravstveni sistem je skoro potpuno razoren.

Abazović je to napisao na Tviteru nakon razgovora sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem u Briselu.

„Od Evropske komisije, smo dobili podršku u reformama i novi zamah u EU integracijama. Vladavina prava za Vladu Crne Gore ostaje prioritet“, naveo je Abazović.

Podsetimo, devetog marta u Crnu Goru je stigao kontingent od 2.000 doza Sputnjik V vakcine.

To je drugi deo donacije koju je Srbija uputila Crnoj Gori, prvi deo od 2.000 doza Sputnjik V vakcine stigao je 17. februara i tada je počela imunizacija u toj zemlji.

Osim ruske vakcine, početkom marta, u Podgoricu je stigao kontigent od 30.000 kineskih vakcina.

Prema broju zaraženih i hospitaliziovanih u odnosu na broj stanovnika, Crna Gora je na čelu regiona kada je problem sa koronavirusom u pitanju. Broj obolelih i preminulih raste rapidno iz dana u dan, a zdravstveni sistem je skoro potpuno razoren.

Na osnovu analiza 2.098 uzoraka tokom jučerašnjeg dana je dijagnostikovano 553 novopozitivnih slučajeva koronavirusa a prijavljeno je 18 smrtnih ishoda.Ukupan broj preminulih u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.169.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar