Abazović: Stavljena tačka na Zakon o slobodi veroispovesti

Svet 07. mar. 202123:53
Podeli:
Dritan Abazović Foto:Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Poslanički klub „Crno na bijelo“ uputio je Ustavnom sudu Crne Gore inicijativu za ocenu ustavnosti člana 12 Zakona o slobodi veroispovesti, koji se odnosi na zaštitu kulturnih dobara, čime je stavljena tačka na tu priču, poručio je danas lider Građanskog pokreta URA i potpredsednik Vlade Dritan Abazović. Kako prenosi RTCG, prethodno je ministar pravde Vladimir Leposavić kazao da novi Zakon o slobodi veroispovesti sadrži i delove iz obrazloženja presuda Evropskog suda za ljudska prava, tako da je u potpunosti neoboriv.

Abazović je naveo da inicijativa ima za cilj da stavi pečat na celu priču da će kulturna dobra Crne Gore završiti negde drugo, „što bi oni rekli u Čačak“.

„To je i teoretski nemoguće, ali je dobro da i Ustavni sud, ovakav kakav je, da potvrdu toga. Naši poslanici su dva puta glasali za Zakon i smatramo da je liberalan, dobar i pravedan pa samim tim i rešenje za naš pravni sistem“, istakao je Abazović.

On je naglasio da je na Zakon o slobodi veroispovesti stavljena tačka.

„Doveli smo sve verske zajednice u ravnopravan položaj i tu je stavljena tačka. DPS kao politički davljenik, potpomognut i nekim drugim subjektima kojima smeta jaka URA kao istinska građanska opcija, pokušava jeftinim spinovima da napravi problem gde ga nema“, ukazao je Abazović.

Prema njegovim rečima, vreme je da se Crna Gora okrene budućnosti i borbi protiv korupcije, svi koji žele istinski građansku, evropsku i ekološku državu Crnu Goru.

„Idemo dalje, do pobede u Nikšiću, a onda i u svim ostalim opštinama. Snažno i odlučno kao i na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine“, rekao je Abazović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar