Abazović čestitao novom direktoru RTCG: „Bastilja je pala“

Svet 06. avg. 202123:21
Podeli:
Dritan Abazović
Dritan Abazović. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović čestitao je Borisu Raoniću na izboru za generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore. Raonić, diplomirani pravnik sa dugogodišnjim iskustvom u NVO sektoru, dobio je glasove sedam od devet članova Saveta RTCG, jedan glas dobio bivši glavni urednik Dana Nikola Marković, uz jedan nevažeći listić.

„Bastilja je pala! Čestitam Borisu Raoniću izbor za generalnog direktora RTCG! Znam da neće biti lako, ali novi menadžment i svi činioci društva moraju učiniti sve da više nemamo najgori javni servis u regionu. Podrška nezavisnim, depolitizovanim i profesionalnim medijima“, objavio je Abazović na Tviteru.

Raonić je u kratkom odgovoru na toj društvenoj mreži zahvalio potpredsedniku Vlade na poverenju.

Savet RTCG-a je danas intervjuisao četvoricu kandidata za generalnog direktora – Milutina Stijepovića, Nikolu Markovića, Borisa Raonića i Srđana Čovića.

Raonić, diplomirani pravnik sa dugogodišnjim iskustvom u NVO sektoru, dobio je glasove sedam od devet članova Saveta RTCG, jedan glas dobio bivši glavni urednik Dana Nikola Marković, uz jedan nevažeći listić.

Tokom intervjua pred članovima Savjeta, Raonić je rekao da, u slučaju da dobije poverenje Saveta, želi da bude menadžer u pravom smislu te reči, a ne neko ko će biti “mikromenadžer i urednik”, kao i da „za te poslove po svim aktima postoje ljudi koji rade taj posao“.

BONUS VIDEO: Incident u Skupštini Crne Gore

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar