Abazović: Privedite Mila, oštetio je državu za 115 miliona

Svet 28. avg. 202013:03 > 13:05
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Gradjanski pokret URA

Lider koalicije "Crno na bijelo", Dritan Abazović, pokazao je danas na pres konferenciji dokument koji je Vlada tadašnjeg premijera Mila Đukanovića potpisala sa kompanijom Fersa oko Vetroelektrane Možura, iako je ta kompanija osam meseci ranije isti posao prodala drugoj firmi.

„Evo krunskog dokaza da je ugovor oko Možure ništavan. Vladimir Kavarić potpisao je ugovor sa Fersom u oktobru 2015. godine, a Fersa je taj posao prodala Cifidexu u februaru iste godine, znači osam meseci ranije. Na ovaj način počinjeno je krivično delo i ugovor mora postati ništavan. Vrhovni državni tužilac (VDT) i Specijalni državni tužilac (SDT), ako ih ima, nemaju šta više da istražuju, stvar je jasna, moraju privesti Đukanovića“, saopštio je Abazović.

On je dodao da je ovde sve jasno, odnosno da je tadašnji ministar ekonomije Vladimir Kavarić potpisao ugovor sa firmom koja nije uopšte imala posao.

„Sve sa ciljem da sakriju spornu kompaniju Cifidex. Međutim, papiri su neumoljivi. Evo revizorskog izveštaja Ferse, tu jasno stoji, crno na belo, da su posao prodali 12. februara 2015. Ali ni to nije sve, tužilaštvo ako hoće može preuzeti papire od nas pa će videti još jednu prevaru. Otkrili smo i to da u ugovoru između Cifidexa i International Clean Energy Limited stoji da Cifidex nema zaposlenih. Zamislite to, posao od 115 miliona kupuje firma bez zaposlenog. Kakav skandal!”, saopštio je lider koalicije „Crno na bijelo“.

Foto:EPA-EFE/TOMS KALNINS

On je naglasio da tu nije kraj.

„Evo dokaza da je Adriatic Capit Advisory, tim ugovorom dobila mesečnu naknadu od 40.000 evra za konsultantske usluge. Tražimo da dostave fakture da vidimo šta su radili za taj novac, kakve su te usluge. Otkrili smo da ta kompanija kupuje nekretnine u Porto Montenegru i to, zamislite, tik uz parcelu sina Brana Gvozdenovića koji vodi firmu Iron Investment o kojoj smo ranije govorili. Dakle, izvlače novac iz Možure, da bi investirali u nekretnine. Građani plaćaju preko računa za struju enormno bogaćenje povezanih lica koja su u orbiti Branimira Gvozdenovića i Mila Đukanovića“, rekao je Abazović.

Pročitajte još:

Lider koalicije „Crno na bijelo“ je rekao da je zbog malverzacija oko Možure ubijena novinarka na Malti, a građani Crne Gore oštećeni su za 115 miliona evra.

„Tražimo da VDT uhapsi odgovorne i poništi ugovor. Na taj način ćemo vratiti Možuru u vlasništvo države, a u budžetu sačuvati novac svih građana. Ako to ne uradi, biće jasno da su u Ivica Stanković i njegova ekipa deo korupcionaške mreže ili se plaše da kažu istinu“, zaključio je Abazović.

Komentari

Vaš komentar