Abazović poručio: Nećemo dozvoliti urušavanje institucija sistema

Svet 25. avg. 202110:07
Podeli:
Dritan Abazovic
Dritan Abazović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Potpredsednik vlade Dritan Abazović, zadužen za koordinaciju službi bezbednosti Crne Gore, izjavio je danas da neće dozvoliti da netačni medijski napisi koji "svakodnevno pokušavaju da bace senku na rad službi bezbednosti ili unesu razdor među rukovodiocima" da "deluju sa ciljem urušavanja institucija sistema i narušavanja međunarodnog ugleda Crne Gore".

PROČITAJTE JOŠ:

„To nećemo dozvoliti“, istakao je Abazović nakon posete Agenciji za nacionalnu bezbednost, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Istakao je da Agencija za nacionalnu bezbednost u punom kapacitetu štiti nacionalne interese Crne Gore i za sve svoje aktivnosti ima aktivnu podršku vlade.

Nakon razgovora sa direktorom Agencije Dejanom Vukšićem poručio je da su u ovom trenutku, mir, stabilnost i razvoj prioriteti, a da ANB daje veliki doprinos takvim procesima.

Biro vlade za informisanje demantovao je juče pisanje podgoričke Pobjede da će bezbednosnu procenu o ustoličenju mitropolita Joanikija doneti srpske bezbednosne službe, koje je ANB navodno pozvao u pomoć, a na osnovu čega je zaključeno da aktuelna crnogorska vlast nije u stanju da sama zaštiti zemlju od eventualnih incidenata tokom tog ceremonije ustoličenja u Cetinjskom manastiru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar