Abazović o Krivokapiću: Nemam moralne obaveze prema njemu

Svet 17. jan. 202213:03 > 13:09
Podeli:
Dritan Abazović Foto: Printscreen/TV Vijesti

Potpredsendik crnogorske vlade i lider pokreta URA Dritan Abazović saopštio je danas da će predložiti formiranje manjinske vlade. Kada je reč o aktuelnom premijeru Krivokapiću, Abazović ističe da moralnih obaveza prema njemu nema.

O novom premijeru i članovima manjinske vlade, koalicija „Crno na bijelo“ još uvek nije razmišljala, ali je aktuelni premijer Krivokapić obavešten.

„Jutros sam obavio razgovor sa Krivokapićem, imamo korektne građanske odnose. Ja neću iznositi kritike na račun vlade, poštujem svačije demokratsko pravo. Moram da kažem ovo, ja ne osećam da imam specijalnu moralnu obavezu prema bilo kome. Učinio sam mnogo više nego što su drugi za mene“, istakao je Abazović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Međutim, najviše kontakta imao je sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP), koja je i potpisnik Memoranduma o saradnji manjinskih partija.

Za DF i DPS nema mesta 

"U vladi koju bi mi formirali, potpisnici memoranduma bi imali prioritet. Za Demokratsku pariju socijalista i Demokratski front u toj vladi nema mesta, a za pojedine ministre aktuelne vlade ima", istakao je Abazović.

Ipak, kada je reč o podršci činioca parlamentarne većine, on je rekao da bi voleo podršku DPS-a i DF-a za manjinsku vladu, iako nije optimističan po tom pitanju.

"Ja navijam za podršku od DF-a i DPS-a, to sam od DF-a i tražio. Rekao sam im - dajte podršku za manjinsku vladu".

Sa druge strane, kada je reč o Demokratama i koaliciji okupljenoj oko te partije, put do manjinske vlade im je otvoren, ukoliko to žele.

"Nemam ništa protiv Demokrata i Demosa, a kada je reč o opoziciji - to je već drugačije. Ako želite da vam sada nacrtam kako će izgledati nova vlada, to je trneutno nemoguće", poručio je Abazović.

BONUS VIDEO Abazović: Ako se Đukanović povuče iz politike, to će biti dobro za Crnu Goru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar